fogyókúrás édesség receptek

2013.01.26. 23:33 tureheq

Ha szeretnél valami finomat, de éppen fogyókúrázol, ne aggódj, néhány diétás édesség receptjét mutatjuk be neked. Édességek fogyókúrás édesség receptek, mértékkel okosan...


Zabkorpás édes muffin

Hozzávalók: 4dl zabkorpa, 2dl teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, 2 ek. xilit, 1 ek. méz, 2 marék mazsola, 2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, kb. 4 dl kókusztej, 1 mokkáskanál fahéj, 1 tk. szódabikarbóna, 1ek. lenmag őrölve és vízben áztatva.

 

Elkészítés: A száraz hozzávalókat /zabkorpa, liszt, xillit, szódabikarbóna, fahéj / egy tálban összekeverem. Egy másik tálban a mézet, az olajat, a kókusztejet /kb.3,5dl-t/ szintén összevegyítem, és a szárazanyaghoz adom. Az összekevert masszához adom a mazsolát, és végül belekeverem az áztatott lenmagot is.

 

A sütőt 200C-on előmelegítem, s míg melegszik, addig a massza egy kicsit megduzzad. Ha túlságosan tömör lenne, akkor még adok hozzá egy kicsi kókusztejet.

 

A muffin formákat megtöltöm, és 175C-on készre sütöm. Ez általában 18-20 perc. Mazsola helyett tehetünk bele más gyümölcsöt is, almát, banánt, stb.

 

 

Sárgarépás finomság

 

Hozzávalók:

 

30 dkg sárgarépa /sajtreszelőn lereszelve/, 5dkg darált dió vagy mandula, 5dkg szárított búzacsíra, 1e. kanál xilit, 1e.kanál méz. Ízlés szerint fél citrom leve és héja is adható hozzá.

 

Elkészítés: A sárgarépát finomra reszelem. A többi hozzávalókkal együtt a masszát átgyúrom, és kis golyókat formálok belőle, majd beforgatom őket akár búzacsírába, akár őrölt mandulába, esetleg kókuszreszelékbe.

 

Ezzel a cukormennyiséggel nem túl édes, de gazdag csemege készíthető, és az elkészítése se tart sokáig.

 

Ha sárgarépalevet készítek, és a „húsa” megmarad, akkor még azt is hozzáteszem. A nedvességet jobban felszívja, és nem vész kárba.

 

 

Rozskeksz

 

Hozzávalók kb. 18 darabhoz:

1 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt

 

4 evőkanál olaj

3 evőkanál méz

 

1 teáskanál sütőpor pár szem mazsola

 

1 mandarin kifacsart leve fél teáskanál fahéj

 

A sütőt előmelegítem, a hozzávalókat összegyúrom. A tésztából kisebb golyócskákat formálok, a tenyerem között kicsit kilapítom és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket. 10 percig sütöm a kekszet, majd 5 percig hűlni hagyom. Lehet dúsítani mogyoróval, mandulával, dióval, ha akad otthon. Szinte 20 perc alatt megvan.

 

Medvehagymás - sajtos tallér

 

Hozzávalók 30 darabhoz: 125 g köles liszt, 10 g kukoricakeményítő, 125 g vaj, 225 g érett gauda sajt, 10 g aprított medvehagyma, 3 g só, tört színes bors



A lisztet keverd össze a sóval, borssal, és a keményítővel.
TIPP: Ha nem tudsz vásárolni köles lisztet, akkor egy csészényi szemes kölest őrölj le egy erősebb konyhai mixerrel.
A sajtot reszeld le finomra, és a kisebb darabokra vágott, szoba meleg vajjal együtt add a lisztes keverékhez. Add hozzá az aprított medvehagymát is. 
A hozzávalókat gyúrd homogén masszává, majd oszd két részre, és mindegyik tésztadarabot sodord kb. 5 cm átmérőjű rúddá. Csomagold frissen tartó fóliába, és tedd 30 perce pihenni a hűtőbe.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütéshez 160 fokra), és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A tészta rudakból vágj 15-15 darab, kb. 1 cm vastag korongokat, amiket a tenyered segítségével gyúrj golyó alakúra, majd tedd őket a papírral bélelt tepsire. 5-6 cm távolságot tarts a kekszek között.
A tenyereddel lapítsd le egy kicsit a golyókat.
15 percig süsd a sütőben, majd vedd ki, és hagyd kihűlni őket a tepsin. A golyók szétlapulnak tallérrá. Akkor jó, ha a szélük aranybarna lesz. A tepsin hagyd kihűlni a tallérokat, majd egy konyhai papírtörlővel itasd le az aljukról a felesleges zsiradékot.
Dobozba zárva 4-5 napig tárolható.

egészséges édességek mindenkinek, fogyókúrás édesség receptek együnk jót finomat, egészséges édesség receptek gyerekeknek

Banánkenyér

Hozzávalók: 2 nagyon érett banán,¼ teáskanál Stevia por, 1 evőkanál citromlé, 2 pohár teljes kiőrlésű, liszt (sütéshez), ½ teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, ¼ teáskanál só, 1/3 pohár, olvasztott vaj , 1 nagy tojás , ½ pohár natúr zsírszegény joghurt vagy író, 1 teáskanál vanília kivonat, ½ pohár összevágott dió (tetszőlegesen)

Melegítse elő a sütőt 175°C-ra.
Zsírozzon ki egy közepes méretű tepsit.
Törje össze a banánt egy kis tálban. Keverje a banánhoz a Stevia port és a citromlét.
Tegye félre a tálat.
Keverje össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálba.
Verje fel a vajat
és a tojást krémes állagúvá.
Adja hozzá a joghurtot vagy írót és a vaníliát is, majd verje fel újra a folyékony krémet.
Keverje bele a banánt.
Adja hozzá a száraz összetevőket a folyékony krémhez, a lehető legkevesebb keveréssel.
Mielőtt a liszt teljesen elkeveredne, tegye a diót a masszába.
Öntse a masszát az előmelegített tepsibe.
Süsse kb. 50 percig. Addig kell sütni, amíg a kenyér belseje is megsül.

 

Tiramisu cukor nélkül

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 250g Mascarpone, 3 tojás, 2 késhegynyi Stevia por, 2 szem Stevia tabletta, 1 ek méz, 1/2 rúd vanília, pár csepp rum (tetszőlegesen), kávé (ízlés szerint lefőzve), kakaópor

Főzze le a kávét, és ízesítse két Stevia tablettával.
A 3 tojás sárgáját, a Stevia port, a mézet, a lekapart vanília rudat, a pár csepp rumot, és a Mascarpone-t keverje össze.
A tojásfehérjéket verje habosra.
Óvatosan forgassa a krémbe a tojásfehérjét.
A babapiskótákat mártsa bele a kávéba és egymás mellé helyezze őket egy tálba.
Kenjen rá egy réteg krémet, majd szórja meg kakaóporral.
Ismételje meg az 5-6. lépést még kétszer.
Amint a tiramisu elkészült, a tetejét szórja meg vékonyan kakaóporral, majd tegye a hűtőbe és hagyja bent egy éjszakán keresztül, hogy az ízek jól átérjenek.

Mindenképp egyeztess a dietetikusoddal, mielőtt kipróbálod bármelyik receptet.

 

komment

süti beállítások módosítása